Egy ukrán katona szerint még vannak csapataik Szoledarban, de a város már teljesen elpusztult

2023. január 13. – 15:44

Másolás

Vágólapra másolva

Szoledar külterületén még kitartanak a csapataink – nyilatkozta a közeli Bahmutban állomásozó ukrán katona a CNN-nek. Tarasz Berezovecs, az ukrán különleges erők első dandárjának századosa azt mondta, a 77. és 46. dandár ejtőernyősei „még mindig Szoledar nyugati peremén vannak”.

Hozzátette viszont, hogy

„a Szoledarban maradásnak nincs katonai értelme, mert a város teljesen elpusztult. Nincs egyetlen épület sem, amely túlélte volna az orosz lövéseket”.

Szerinte napokon belül döntés születhet a kivonulásról. Berezovecs hangsúlyozta, a Szoledarból való visszavonulás nem befolyásolná az ukrán erők azon képességét, hogy a néhány kilométerre délnyugatra fekvő Bahmut utánpótlását biztosítani tudják, ugyanis a Bahmutba vezető két főútvonal továbbra is szilárdan ukrán kézben van.

Nem sokkal azután, hogy az oroszok bejelentették, majd az ukránok cáfolták, hogy Szoledar teljesen orosz kézre került, Donyeck régió egyik – Moszkva által kinevezett – tisztviselője, Andrej Bajevszkij az orosz állami médiának azt nyilatkozta, valóban harcolnak még kisebb ukrán csapatokkal a városban, de már kimondható, hogy a hadművelet sikeresen lezárult.

(CNN, SkyNews)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!