Feloldották a repülési tilalmat az USA-ban, miután egy műszaki hiba miatt egyetlen gép sem szállhatott fel

2023. január 11. – 17:09

Másolás

Vágólapra másolva

Feloldotta a repülési tilalmat az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) miután szerda reggel egy műszaki hiba miatt leállította az Egyesült Államok teljes légi forgalmat – írja az MTI. Az FAA Twitter-oldalán is megosztotta a hírt, a poszt szerint probléma lépett fel a Notice to Air Mission (röviden NOTAM) számítógépes rendszerében, aminek lényegében az a feladata, hogy folyamatosan információkkal lássa el a pilótákat és a repülőgép személyzetét. A hivatal továbbra is kutatja a teljes leállást okozó probléma okát:

A CNN azt írja, a NOTAM meghibásodása miatt szerda délelőtt 5417 járat késett a FlightAware repüléskövető oldal szerint, és 908 járatot pedig törölni kellett. Miután a hivatal bejelentette, hogy feloldja a repülési tilalmat, a közlekedés fokozatosan kezd helyreállni, de további fennakadásokra és késésekre is lehet számítani.

A Fehér Ház sajtótitkára, Karine Jean-Pierre egy Twitter-posztban közölte, hogy egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy kibertámadás okozta volna a NOTAM rendszer meghibásodást:

Az CNBC cikke szerint Joe Biden amerikai elnök folyamatos tájékoztatást kér Pete Buttigieg közlekedési minisztertől is, aki minisztériumával szintén vizsgálja a meghibásodás okát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!