Betiltotta Demi Lovato albumának plakátját a brit reklámfelügyelet

2023. január 11. – 09:04

Másolás

Vágólapra másolva

Betiltották Demi Lovato Holy Fvck című albumának plakátjait Nagy-Britanniában, miután több panasz érkezett miatta a brit reklámfelügyelethez – írja a BBC. A hatóság szerint a kép, amin az énekesnő fekete bőrszíjakkal lekötözve, a keresztre feszített Jézushoz hasonló pózban fekszik egy kereszt alakú ágyon, a hozzá tartozó káromkodó felirattal együtt sértő a keresztények számára. Az albumot kiadó Polydor Records szerint semmi sértő nincs a képen, az albumot népszerűsítő művészeti alkotásról van szó.

A megkötözött Demi Lovato a kereszt alakú ágyon – Fotó: Polydor Records
A megkötözött Demi Lovato a kereszt alakú ágyon – Fotó: Polydor Records

„Úgy tekinthető, hogy a (plakát) a feszület és a keresztre feszítés szent szimbólumához kapcsolja a szexualitást, ami valószínűleg súlyosan megbotránkoztatja a keresztény vallásúakat” – közölte a brit reklámfelügyelet, az Advertising Standards Authority (ASA). A plakátok mindössze négy napig voltak kint London utcáin, augusztus 23-án levették őket.

A „Holy Fvck” Demi Lovato nyolcadik albuma, augusztusban jelent meg, és az énekesnő alkohol- és drogfüggőségét, mentális problémáit, kezelését és felépülését örökíti meg. „Nem játszom többé popzenét. Ez egy rockalbum” – mondta az önkéntes elvonó után megjelent albumról Lovato korábban a BBC-nek.

Természetesen nem Demi Lovato az első, aki felháborodást vált ki vallásos körökben, talán túlzás nélkül állítható, hogy ebben Madonna a világelső, már 1989-ben lángoló keresztek között táncolt kombinéban a Like a Prayer klipjében, amiben egy fekete Krisztus-szerű alakot is megcsókol egy templomban, 1992-ben pedig az Erotica című videója miatt kitiltották a Vatikánból, és a videót csak a kora reggeli órákban játszhatták a zenetévék.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!