74 szeretőt is tartott magyar származású felesége mellett egy brit márki, most harc indul a vagyonáért

2023. január 9. – 09:56

Másolás

Vágólapra másolva

Szappanoperába illő jogi csata indult a brit legfelsőbb bíróságon egy magyar–brit színésznő milliárdos hagyatékáért. A Daily Mail beszámolója szerint a szeptemberben meghalt Gál Anna, brit nevén Anna Gael 51 évig volt a néhai Alexander Thynnek, Bath 7. márkijának felesége, és miután a férfi 2020-ban koronavírus-fertőzésben meghalt, a szafariparkkal, kastéllyal és birtokokkal együtt kb. 157 millió fontot, vagyis kb. 70 milliárd forintot érő vagyont örökölt tőle. Két évvel később, 2022 szeptemberében Gál Anna is meghalt, a márki egyik volt szeretője pedig pert indított a vagyonért.

Alexander Thynn ugyanis korántsem volt monogám típus, a házassága alatt 74 nővel csalta meg a feleségét, viszonyait nem is rejtegette, sőt, falfestményeken örökítette meg őket, és Wiltshire-ben található családi házában és a szafari parkjában is kiállította őket.

A végrendeletében azonban a márki egy fillért sem hagyott a szeretőire, vagyona a feleségére és két gyermekére szállt, de egyik volt szeretője ezt nem fogadja el, és egy 1975-ös törvény alapján beperelte az örökösöket. Amanda Doyle korábbi zenei producer azt állítja, 21 éven át „teljes anyagi függésben” élt a márkitól, 2004-ben ott is élt a birtokán, ezért most pénzügyi ellátást kér. Az 1975-ös brit öröklési törvény szerint azok, akik az elhunyttól anyagilag eltartottak voltak, bizonyos körülmények között „pénzügyi ellátásra” tarthatnak igényt.

„Én vagyok az, akinek hosszú érzelmi és szexuális kapcsolata volt vele, lelkitársak voltunk, ő volt az életem” – mondta Doyle, egy azok közül, akik a márki halála után a birtokán maradtak. Doyle mellett mások is igényt tartanának a pénzügyi ellátásra, de a Daily Mail cikkéből egyelőre nem derült ki, hányan.

(Daily Mail)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!