Lepisilt egy nőt egy ittas utas az Air India egyik járatán

2023. január 9. – 11:09

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztattak egy 34 éves férfit Indiában, miután leszállt az Air India New York–Újdelhi járatáról; azzal gyanúsítják, hogy utazás közben lepisilt egy idősebb nőt. A férfit a dél-indiai Bengaluru városában tartóztatták le szemérem elleni erőszak gyanújával, majd a fővárosba szállították, ahol 14 napig őrizetben kell lennie. Ha bűnösnek találják, három év börtönt kaphat.

A férfi, akit az eset miatt már ki is rúgtak a munkahelyéről, egy nagy presztízsű banki cégtől, a Times of India szerint azt mondta, az állítólagos incidens idején részeg volt, és nem tudta elhinni, amit tett.

A gép egyik utasa a lapnak azt mondta, látta, hogy a férfi sok alkoholt fogyasztott, és szerinte összefüggéstelenül is beszélt. A férfi apja viszont azt mondta a Hindustan Timesnak, hogy az egész ügy hamis, a fia 30-35 órán át nem aludt, és csak akkor tudott elaludni, amikor megivott egy-egy pohár italt.

Az eset miatt rengeteg kritikát kapott a légitársaság a közösségi médiában, a kommentelők azzal sem elégedtek meg, hogy a férfi harminc napig az Air India egyetlen járatával sem repülhet. A légitársaság egyébként közölte, hogy a legénység azért nem értesítette a rendőrséget közvetlenül landolás után, mert úgy értesültek, hogy az incidens két érintettje, a férfi és a lepisilt nő egymás között elrendezte az ügyet. Közben az Air India közölte, hogy az incidenssel kapcsolatban írásbeli felszólításokat adott ki, és egy pilótát és négy utaskísérőt repülési tilalom alá helyezett.

(Sky News)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!