Megszenvedte Bolsonaro ciklusát a brazil elnöki palota

2023. január 6. – 20:07

Másolás

Vágólapra másolva

Nem a legjobb állapotban hagyta a brazil elnöki palotát, a Palácio da Alvoradát Jair Bolsonaro – derül ki a GloboNews riportjából. A régi-új elnök, Luiz Inácio Lula da Silva felesége, Rosângela Lula da Silva (aki Janjaként él a köztudatban) vezette körbe a csatorna újságíróját a palotában, és rámutatott néhány kellemetlen meglepetésre, amit a volt elnök hagyott hátra.

Az elnöki pár a lakórészbe érve (a palota egy részét újranyitják a látogatók előtt) talált szakadt szőnyeget, felhasított kanapét és egy faliszőnyeget, amit Emiliano Di Cavalcanti készített, és amit Bolsonaro idején a könyvtárból átraktak egy napfényes falra, ahol a nap annyira kiszívta, hogy restaurációra szorul.

Több műtárgyat viszont nem találnak, és nem is tudják, hol kellene keresni azokat. Emellett az elnöki tárgyalóban több padlódeszka is elkorhadt, fellazult. Bolsonaro hagyott néhány személyesebb meglepetést is az új elnöknek, például a kedvenc, műanyag golyóstollát.

Janja csalódottságát fejezte ki, nem volt rá felkészülve, hogy Brazília egyik ikonikus épülete, ami Oscar Niemeyer tervei alapján 1958-ban készült el, ilyen állapotba kerüljön. A következő húsz napban kezdik meg a helyreállítást, hogy az elnöki pár minél hamarabb beköltözhessen. A GloboNews cikkében több kép is szerepel a károkról, és videó is készült a bejárásról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!