Megérkezett Pelé koporsója a Santos stadionjába

2023. január 2. – 12:45

Megérkezett Pelé koporsója a Santos stadionjába
Pelé koporsója 24 órát lesz a Santos stadionjában – Fotó: MARCELLO ZAMBRANA / ANADOLU AGENCY / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Megérkezett a Santos stadionjába Pelé koporsója, amely 24 óráig marad az egyesület stadionjában, hogy a szurkolók leróhassák tiszteletüket a legenda emléke előtt, írja az MTI. A háromszoros világbajnok focista, Pelé 82 évesen halt meg múlt héten hosszan tartó betegség után.

A Caldeira Városi Stadionnál már két órával kapunyitás előtt gyülekeztek a szurkolók, és Brazília nemrég beiktatott elnöke, Luiz Inácio Lula da Silva is ellátogat a ravatalhoz. Sokan zászlókat vagy transzparenseket tartottak a kezükben „A király” vagy „Pelé, te örökké élsz” üzenetekkel.

Pelét kedden fogják eltemetni. A tervek szerint reggel Santos utcáin és Pelé 100 éves édesanyjának háza előtt is elhalad a temetési menet, ezután a végső búcsúztatáson csak a közeli hozzátartozók vehetnek majd részt.

Pelé a Santos csapatában focizott közel húsz évig, itt vált világklasszis játékossá 1956 és 1974 között. Pályafutását a New York Cosmosban folytatta, amelyben 1975 és 1977 között három idényben is szerepelt. Klubjaival szerzett trófeái mellett legnagyobb sikereit a brazil válogatottal érte el, amellyel 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben is világbajnok lett. Ez rajta kívül más labdarúgónak még nem sikerült.

Pelé az elmúlt években többször is kórházban volt, tavaly vastagbélrákot diagnosztizáltak nála. A Saõ Pauló-i Albert Einstein Kórházban halt meg múlt csütörtökön. Pelé 92-szer szerepelt a brazil válogatottban, összesen 77 gólig jutott, pályafutása alatt pedig 1363 mérkőzésen 1279-szer volt eredményes. A 20. század legjobb labdarúgójának választották, játéka milliókat nyűgözött le. Az életéről bővebben ebben a cikkünkben olvashat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!