6400 kilométert utazott egy banán mellé szorulva egy levelibéka, övé lett a legkülönlegesebb mentés

2023. január 1. – 12:30

Másolás

Vágólapra másolva

Évente több ezer hívás fut be az Angliában és Walesben elérhető Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) állatmentő-állatjóléti jótékonysági szervezethez, és ha már úgyis év vége volt szombaton, ők is összeszedték, melyek voltak ezek közül a legkülönlegesebb mentések. A legemlékezetesebbnek azt tartották, amikor egy, a Dominikai Köztársaságból származó hispaniolai levelibéka egészen 6400 kilométert utazott egy becsomagolt banán mellett – Staffordshire-ig, ahol is aztán Iain Hollowayék kipakolták a bevásárolt holmijukat a konyhában. A mentésben részt vevő Jonny Wood szerint a béka a hosszú út ellenére jó állapotban volt, írja a BBC.

Mentettek partra vetődött fókát is, aki a természetes élőhelyétől messze elkóborolt, és több olyan rókát is, amelyiknek a feje beszorult valamibe – például egy locsolókannába. A különleges esetek között említették azt a bajba jutott sünt is, amelyik egy csatornába esett bele augusztusban a kelet-yorkshire-i Hullban. A sünt végül BBQ-fogókkal szabadították ki.

Novemberben egy pinty repült be egy newcastle-i Next-boltba, ahol két napig keringett a háromszintes áruházban. „Kétség sem fér hozzá, hogy a karácsonyi díszítés vonzotta be őt” – mondták a szakértők az állatról, ami végül az egyik fa tetején telepedett le.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!