Zelenszkij: Moszkva az ördöggel szövetkezett, a háború egy ember hatalmon maradása miatt folyik

2022. december 31. – 21:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Moszkva az ördögöt követi, miután szilveszterkor több mint 20 cirkálórakétát lőttek ki ukrajnai célpontokra legalább egy ember halálát okozva Kijevben – mondta videóbeszédében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, amelynek szövege az ukrán elnöki hivatal honlapján is megjelent. Három napon belül ez volt a második nagy orosz rakétatámadás, ami súlyosan megrongált egy kijevi szállodát és egy lakóházat. A támadásokban legalább egy tucat ember megsérült.

Zelenszkij kiemelte: Oroszország húsvétkor és karácsonykor is indított támadásokat Ukrajna ellen.

„Keresztényeknek nevezik magukat, nagyon büszkék az ortodoxiájukra, de az ördöggel szövetkeztek. Őt támogatják és vele vannak”

– mondta az ukrán elnök. “Nem nyernek bocsánatot sem azok, akik parancsot adnak ilyen csapásokra, és azok sem, akik végrehajtják ezeket”, hangzott el, majd az orosz ajkúaknak címzett beszédben az ukrán elnök átváltott oroszra:

„Soha senki nem fogja megbocsátani nektek a terrort. Senki a világon nem fog megbocsátani nektek ezért. Ukrajna soha nem fog megbocsátani. (…)”

Zelenszkij ezután így folytatta:

"Ez az egész háború, amit ti vívtok, ti vagytok Oroszország, ez nem a NATO-val való háború, ahogy a propagandistáitok hazudják. Ez nem valami történelmi dolgokért folyik. Hanem azért, hogy egy ember élete végéig hatalmon maradjon. És hogy mi lesz mindannyiótokkal, Oroszország polgáraival, az őt nem érdekli.

Zelenszkij szerint Putyin meg akarja mutatni, hogy a csapatok mögötte állnak, és hogy ő van elöl, de ő maga rejtőzködik, elbújik a csapatok, a rakéták, a rezidenciái és palotái falai mögé.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!