Putyin Orbánnak is küldött karácsonyi és újévi üdvözletet, az EU-ból egyedüliként

2022. december 30. – 15:29

Másolás

Vágólapra másolva

Vlagyimir Putyin orosz elnök karácsonyi és újévi üdvözletet küldött egy sor állam- és kormányfőnek is, köztük Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek is – derül ki a Kreml hivatalos oldaláról. Putyin Orbánnak küldött üzenetében azt írta, hogy a nehéz nemzetközi helyzet ellenére a két ország közötti kapcsolatok pozitív tendenciát mutatnak. Az orosz elnök megerősítette azt a szándékát, hogy folytassák a közös munkát a kétoldalú napirenden lévő aktuális kérdésekben.

Orbán mellett Putyin boldog új évet kívánt egy sor államnak és vezetőinek, a listán szerepel Abházia, Örményország, Azerbajdzsán, Belarusz, Kazahsztán, Kirgizisztán, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán, Dél-Oszétia, Bolívia, Brazília, Magyarország, Venezuela, Vietnám, India, Kína, Kuba, Nicaragua, Szerbia, Szíria és Törökország is, de Magyarország az egyetlen európai uniós tagállam.

Kerestük a miniszterelnök szóvivőjét, hogy megtudjuk, mit szól ehhez a miniszterelnök, készül-e válaszolni az üzenetre, és ha igen, mit és mikor. Amint választ kapunk a kérdéseinkre, frissítjük cikkünket.

Az orosz elnök köszöntőjével kapcsolatban Dmitrij Peszkov, orosz elnöki szóvivő közölte, Putyin elnök nem fog gratulálni a barátságtalan országok vezetőinek az újév alkalmából, mert valójában nincs velük kapcsolatfelvétel.

(Kreml)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől