Szexuális zaklatással vádolják Steven Tylert

2022. december 30. – 08:14

Másolás

Vágólapra másolva

Szexuális zaklatással, szexuális erőszakkal és érzelmi sérelem szándékos okozásával vádolja egy nő Steven Tylert, az Aerosmith frontemberét. Julia Holcomb azt állítja, hogy Tyler „kényszerítette és meggyőzte” őt arról, hogy „romantikus szerelmi viszonyuk van”. A nő azt állítja, hogy közvetlenül a 16. születésnapja után, az oregoni Portlandben találkozott az akkor 25 éves Tylerrel, az Aerosmith koncertje után1973-ban.

Tyler a kereset szerint elvitte Holcombot a szállodai szobájába, ahol beszélgettek, majd „különböző szexuális bűncselekményeket hajtott végre”, majd másnap reggel taxival hazaküldte a lányt. Holcomb a hivatalos iratokban ugyan nem nevezi meg Tylert, de utal arra, hogy 16 éves korában, 1973 és 1976 között három éven át volt viszonya a rocksztárral.

A viszonyt a most 74 éves Tyler is említi egy tíz évvel ezelőtti memoárjában, azt írta róla, hogy majdnem elvett egy tinilányt, akinek a szülei beleszerettek, és aláírtak egy gyámságra jogosító papírt, hogy magával tudja vinni a lányt egy turnéra.

Holcomb most azt állítja, hogy nem tudott ellenállni Tyler „hatalmának, hírnevének és jelentős anyagi lehetőségeinek”, és többek között sérelmezi, hogy a későbbi memoárban Tyler megemlíti a nevét, amivel ő elveszítette az anonimitását.

Az időközben abortuszellenes aktivistává vált nő érzelmi sérelem szándékos okozásával is vádolja a rocksztárt. Holcomb azt állítja, hogy 1975-ben terhes lett az énekestől, mert az kidobta a fogamzásgátló tablettáit, de miután kigyulladt a lakásuk, Tyler a nő szerint arra kényszerítette őt, hogy vetesse el a gyereket. „Azt mondta, abortuszra van szükségem, mert a füst károsította a tüdőmet és oxigénhiányt szenvedtem” – állítja Holcomb. Az esetről egyébként Tyler is megemlékezik az említett memoárban.

A most 74 éves Tyler májusban elvonóra vonult, visszatérő fájdalomcsillapító-függősége miatt.

(New York Post)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!