Beismerte a republikánus képviselő, hogy kamu volt az önéletrajza, de nem mond le

2022. december 28. – 07:58

Másolás

Vágólapra másolva

Bocsánatot kért George Santos, újonnan megválasztott New York-i republikánus képviselő, miután kiderült, hogy hazudott a végzettségéről és szakmai tapasztalatairól, írja a BBC a New York Postra hivatkozva.

George Santos – Fotó: Reuters
George Santos – Fotó: Reuters

„Az önéletrajzom megszépítése a bűnöm. Sajnálom” – mondta a lapnak. Nem tartja magát bűnözőnek, és az eset ellenére ragaszkodik ahhoz, hogy kitöltse mandátumát a kongresszusban.

Az esetről elsőként a New York Times számolt be még a múlt héten. Akkor még ügyvédjén keresztül azt üzente a nyilvánosságnak, hogy rágalmazásról van szó, és méltatlan támadássorozatnak nevezte az előéletéről szóló híreket.

A kampányban azt állította, hogy a Goldman Sachs és a Citigroup alkalmazottja volt, később ezt úgy pontosította, hogy „közvetlenül egyik cégnek sem dolgozott”, és szerencsétlenül fogalmazott.

Azt is elismerte, hogy nem járt főiskolára, pedig korábban azt állította, hogy 2010-ben diplomát szerzett a New York-i Baruch College-ban. „Nincs semmilyen felsőfokú végzettségem. Sajnálom. Mindannyian csinálunk hülyeségeket az életben” – tette hozzá.

Demokrata ellenfele, Robert Zimmerman a Twitteren azt írta, hogy miután Santos beismerte, hogy hazudott, az igazságügyi minisztériumnak felelősségre kell vonnia őt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!