Már ötvenhatan meghaltak az Egyesült Államokat sújtó téli viharban

2022. december 28. – 09:38

Már ötvenhatan meghaltak az Egyesült Államokat sújtó téli viharban
A Niagara-vízesésnél is jégtömbök alakultak ki – Fotó: Fatih Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államokban már legalább ötvenhat halálos áldozata van a rendkívüli időjárásnak, amit egy bombaciklon nevű jelenség okozott karácsonykor, derül ki a CNN összesítéséből. New York állam Eire nevű megyéjében a legsúlyosabb a helyzet, ahonnan harmincegy halálesetet jelentettek. A legtöbb tragédiát fagyás okozta, de közlekedési balesetekről és hirtelen szívleállásokról is beszámoltak a hatóságok.

Buffalóban több mint 120 centiméternyi hó esett, ami megbénította a közlekedést. A FlightAware adatai szerint kedd délutánig háromezernél is több járatot kellett törölni. A legtöbb leállás a Southwest légitársaságot érintette.

A hatóságok arra figyelmeztetik a lakosokat, hogy ne keljenek útra, mert még akkor is nagyobb esélyük van a túlélésre, ha a fűtetlen otthonaikban maradnak, mintha a szabadban rekednének, ahol a durva mínuszokra még egy lapáttal rátesz hőérzetben a viharos szél.

Az Ontario állambeli Crystal Beachen az extrém időben vastag jégpáncél vonta be az épületeket, írja az Időkép. Sokan akár három-négy napra is áram nélkül maradtak, rengeteg fa kidőlt, a villanyvezetékek megrongálódtak.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!