Elköszönnek a TikToktól az amerikai törvényhozásban

2022. december 28. – 05:58

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államok képviselőházának hivatala utasítást adott arra, hogy távolítsák el a TikTokot az általuk használt eszközökről. Az intézkedést a múlt héten elfogadott költségvetési törvény tartalmazza, idézte fel az MTI.

Az alsóház hivatali főnöke, Catherine L. Szpindor az alkalmazottaknak és törvényhozóknak küldött emailban tájékoztatott arról, hogy azonnali hatállyal megtiltja az alkalmazás használatát a képviselőház eszközein. Közölte, hogy a TikTok számos biztonsági kockázat miatt magas fokú kockázatot jelent a felhasználóknak.

Az üzenet összehangban van a múlt héttel elfogadott jogszabállyal, amit a költségvetésről szóló salátatörvény részeként fogadott el a Kongresszus. A törvény minden, a kormányzat által felügyelt elektronikai eszközön megtiltja a videó-megosztó, illetve annak kínai anyavállalata által fejlesztett technológiai felhasználások alkalmazását nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva.

Az amerikai szövetségi kormányhoz tartozó intézményeknek a törvény hatályba lépése után 60 napjuk van arra, hogy eleget tegyenek az előírásnak.

Az Egyesült Államok szövetségi államai közül több már korábban hasonló döntést hozott a TikTok használatának betiltásáról.

Josh Hawley republikánus párti missouri szenátor, a javaslat egyik beterjesztője úgy fogalmazott, hogy a TikTok „a Kínai Kommunista Párt trójai falova”, és azt mondta, hogy ameddig a céget nem tudják arra kényszeríteni, hogy minden kapcsolatát megszüntesse Kínával, addig nincs helye az amerikai kormányzati eszközökön.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!