17-en meghaltak Japánban a szokatlanul erős havazás miatt

2022. december 26. – 21:11

Másolás

Vágólapra másolva

17-en meghaltak és több mint 90-en megsérültek a Japánt sújtó szokatlanul erős havazásban, több száz otthon maradt áram nélkül – közölték a katasztrófavédelem illetékesei.

A múlt héten kezdődött havazásban több száz jármű rekedt az autópályákon, szombatig 11 halálos áldozatot követelve, írja a Guardian. A karácsonyi hétvégén már 17-re emelkedett az áldozatok száma és 93-ra a sérülteké. Sokan hóeltakarítás közben szenvedtek balesetet, ezért az illetékesek felszólították a lakosokat, hogy legyenek óvatosak, és ne dolgozzanak egyedül.

Japán északkeleti részén háromszor annyi hó esett, mint ilyenkor szokott. Egy 70 év körüli nőt a tetőről lezúduló hó temetett maga alá Nagai városában, Tokiótól mintegy 300 km-re északra, ahol szombaton már 80 centiméternél is több hó esett.

A súlyos havazás miatt karácsony reggelén mintegy 20 ezer otthon maradt áram nélkül, de a legtöbb helyen még aznap helyreállt az áramszolgáltatás. Több tucat vonat- és repülőjáratot töröltek, de a közlekedési minisztérium szerint a járatok nagy része vasárnap este újraindult.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!