Az ukránok készek egy februári békecsúcsra, de előbb bíróság elé állíttatnák Oroszországot

2022. december 26. – 19:41

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán külügyminiszter szerint Ukrajna célja, hogy február végéig béketárgyalásokat kezdjen, amire az ENSZ felügyelete alatt kerülhetne sor, írja a Sky News. Dmitro Kuleba szerint a diplomácia fontos szerepet fog játszani az ukrajnai konfliktus lezárásában.

„Minden háború a csatatéren és a tárgyalóasztalnál tett lépések eredményeként ér véget” – mondta. A tárgyalások menetével kapcsolatban Kuleba azt mondta, hogy

mielőtt Oroszország csatlakozna a tárgyalásokhoz, az orosz vezetést nemzetközi bíróság elé kell állítani az elkövetett háborús bűnök miatt.

Arra a moszkvai kommentárra, miszerint Oroszország készen áll a tárgyalásokra, azt válaszolta: „Folyamatosan hangoztatják, hogy készen állnak rá, de ez nem igaz, mert minden háborús tettük az ellenkezőjét bizonyítja”.

Dmitro Kuleba arról is beszélt az AP hírügynökségnek, hogy nagyon elégedett Zelenszkij amerikai látogatásának eredményeivel, és azzal, hogy amerikai segítséggel fél éven belül Patriot légvédelmi rakétarendszert állítanak üzembe Ukrajnában.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!