Beteges idegengyűlölete miatt végzett a kurdokkal a francia nyugdíjas

2022. december 25. – 15:37

Másolás

Vágólapra másolva

A három kurd pénteki meggyilkolását beismerő francia nyugdíjas előbb egy bevándorlók által sűrűn lakott elővárosba ment, hogy külföldieket gyilkoljon, akik ellen kóros gyűlöletet érez – közölte vasárnap a francia ügyészség.

A 69 éves férfi pénteken először a főváros északi részében fekvő Saint-Denis-be ment, ezt a jegye és a térfigyelő kamerák felvételei is tanúsítják. Szándékáról végül lemondott, mert ott kevesen tartózkodtak, és a ruházata is akadályozta a fegyvere gyors újratöltésében. Ezért visszament szülei házához, ahonnan gyalog indult a kurd kulturális központhoz. Ott péntek délben két kurd férfit és egy nőt agyonlőtt, három társukat megsebesítette, egyiküket súlyosan. A fodrászüzletben, ahol elfogták, mielőtt a rendőrség megérkezett volna, megtalálták a fegyverét és négy tárat összesen tizennégy tölténnyel, illetve egy dobozt 25 lőszerrel.

Az idős férfi közölte, hogy minden migránsra haragszik, és azért támadt a kurdokra, akiket nem is ismert, mert „az Iszlám Állammal folytatott harcuk során inkább a fogságot választották, ahelyett hogy öltek volna”.

A férfi valamennyi töltényét ki akarta lőni, és az utolsóval magával akart végezni.

A gyanúsított, akit szombaton egészségi okokból a rendőrség pszichiátriai rendelőjébe szállítottak, magát „depressziósnak” és „öngyilkosságra hajlamosnak” írta le, aki „heves vágyat érzett bevándorlók, külföldiek meggyilkolására, amióta 2016-ban betörtek az otthonába” – írta az ügyészség.

Az egykori vonatvezető erőszakosan lépett fel a betörőkkel szemben. Június 30-án egy évi szabadságvesztésre ítélték fegyverrel elkövetett erőszakos bűncselekmény vádjával, az ítélet ellen fellebbezett. Tavaly decemberben további eljárás indult ellene, mert menedékkérőket késelt meg egy Párizs melletti táborban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!