Egy kaliforniai programozó kivett egy kabint 12 évre egy óceánjáró luxushajón, és így is olcsóbban jön ki, mint az albérlettel

2022. december 24. – 18:57

Másolás

Vágólapra másolva

A Meta, pontosabban a cég virtuális valóságos projekteket fejlesztő Reality Labs szekció egyik programozója, Austin Wells eléggé kimaxolta a home office-t. A Business Insider arról számol be, hogy a 28 éves fejlesztő 12 évre kibérelt egy kabint egy óceánjáró luxushajón, hogy ott éljen, és dolgozzon világjárás közben.

Az MV Narrative nevű hajó 2025-ben indul, 1000 nap alatt tesz majd egy kört a világ tengerein, és kikötőnként átlag 3 napot marad, hogy az utasok turistáskodhassanak. A hajó kabinjait alapvetően nem bérlésre tervezik, hanem egymillió dolláros áron eladásra, így a fiatal programozó az olcsóbb opcióval élt a 12 éves bérlettel. Ezért egy 22 négyzetméteres mini apartmant kap, teljes ellátással.

Bár az árcédula – 300 ezer dollár, ami forintban kb. 110 milliót jelent – elsőre elég rémisztőnek tűnhet, de ha összehasonlítjuk a szilícium-völgyi albérletárakkal, Wells tulajdonképpen még spórol is. Az összeg egy hónapra vetítve kb 2100 dolláros bérleti díjat jelent, ami a Zillow.com albérleti portál adatai szerint kimondottan olcsónak számítana Menlo Parkban, a Facebook főhadiszállásának városában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!