Az orosz labdarúgó szövetség egyelőre nem igazol át Ázsiába

2022. december 24. – 11:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Orosz Labdarúgó Szövetség (RFSZ) a jövő hét elejére halasztotta a döntést arról, hogy kilép-e az európai szövetségből (UEFA) és csatlakozik az ázsiai konföderációhoz (AFC) – írja az MTI.

A nemzetközi szövetség (FIFA) és az UEFA február 28-án, négy nappal Oroszország ukrajnai inváziójának kezdete után felfüggesztette az orosz válogatott és az orosz klubcsapatok részvételét a nemzetközi sorozatokban. Az orosz vállogatott így lemaradt a katari világbajnokság pótselejtezőjéről és nem vehet részt a 2024-es németországi Európa-bajnokságon sem.

Ha az RFSZ kérelmezi, és az AFC pozitívan áll hozzá, az oroszok részt vehetnek az Ázsiában zajló sportági eseményeken – bár ezeknek a presztízse, sport-, és reklámértéke messze elmarad az európaiaké mögött. Nem ez lenne az első példa amúgy a konföderáció-váltásra: Izrael 1992-ben pártolt át az európai szövetséghez, miután az AFC politikai okokból felfüggesztette tagságát, míg Ausztrália sportszakmai megfontolások miatt csatlakozott 2006 elején az AFC-hez.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!