Többen meghaltak és megsérültek a sűrű havazás miatt Japánban

2022. december 23. – 07:18

Többen meghaltak és megsérültek a sűrű havazás miatt Japánban
Fotó: MASAKI FURUMAYA / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN VIA AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Többen meghaltak és súlyos közlekedési nehézségek alakultak ki a sűrű havazás miatt Japánban, írja az MTI az NHK japán televízió riportja alapján. A tájékoztatás szerint legkevesebb nyolc ember meghalt, és legalább 45-en szenvedtek sérüléseket.

A japán szigeteken napok óta zord téli időjárás tombol. Különösen a Japán-tenger térségében fekvő szigeteken és az északi Hokkaidón esett rekordmennyiségű hó. Sűrű havazások voltak olyan területek is, ahol ez ritka jelenség, így például a csendes-óceáni oldalon fekvő kisebb főszigeten, Sikokun. Még a havazástól általában kevésbé érintett Kagosima és Kumamoto prefektúrákban, illetve a délnyugati Kjúsú főszigeten is közlekedési nehézségek alakultak ki a hóhelyzet miatt, több tucat kamion és más jármű rekedt az utakon.

A hó másutt is elborította az utakat és autópályákat, kilométeres gépkocsisorok alakultak ki. A légi közlekedés is akadozott, több mint száz légi járatot töröltek médiajelentések szerint. A hatóságok a következő napokra is tartós, erős havazásra figyelmeztetnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!