Hárman meghaltak, százak rekedtek az autóikban a havazás miatt Japánban

2022. december 21. – 09:06

Hárman meghaltak, százak rekedtek az autóikban a havazás miatt Japánban
Hóban rekedt járművek a 17-es számú autópályán Niigata prefektúra Nagaokában, Japánban, 2022. december 20-án – Fotó: Koji Ito / The Yomiuri Shimbun / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Legkevesebb három halálos áldozata van a hétvégén kezdődött heves havazásnak Japán északnyugati részén. A hó miatt százak rekedtek autójukban az utakon, a vonatközlekedés akadozik, és háztartások ezreiben nincs áram – közölte az MTI.

A szigetország északi part menti területein vasárnap óta tart a havazás, Niigata, Jamagata és Aomori prefektúrában helyenként már két méternél is több hó hullott.
Niigata autópályáin a hosszú órákra a hóban rekedt több száz autó és áruszállító kamion kiszabadításában a védelmi erők is közreműködtek, emellett az autóikban veszteglőknek helyi önkéntesek segítettek, élelemmel és egyéb szükségleti cikkel látták el őket. A meteorológusok a hétvégére újabb hóvihart jeleznek előre a régióban.

A japán gazdasági, kereskedelmi és ipari minisztérium adatai szerint több mint tízezer háztartás maradt áram nélkül, a legtöbb Niigata prefektúrában, ahol még szerdán reggel sem volt áram, és az elzárt utak miatt a boltokba sem tudtak árut szállítani.

A katasztrófavédelem három halálesetről és tíz sérültről számolt be. Egy 85 éves ember Kasivazakiban hólapátolás közben egy árokba esve lelte halálát, Hokkaidóban egy 63 éves nő halt meg, mikor megpróbált kijutni a hóból, de két teherautó közé szorult, Akitában pedig egy 73 éves férfi vesztette életét, amikor lezuhant a tetőről, ahonnan megpróbálta letakarítani a havat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!