Jeremy Clarkson cikket írt arról, hogy zsigeri szinten utálja Meghan Markle-t

2022. december 19. – 10:16

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy port kavart Jeremy Clarkson a Sunban megjelent egyik cikke, amiben az újságíróként is dolgozó Clarkson arról ír, hogy zsigerből utálja Meghan Markle-t – írja a Guardian. Clarkson a brit bulvárlapban írta, alig várja, hogy eljöjjön a nap, mikor a sussexi hercegnőnek meztelenül kell végigvonulnia Nagy-Britannia utcáin, miközben az emberek ürülékkel dobálják és azt üvöltik: szégyen. Majd Clarkson azt is hozzátette, hogy minden vele egykorú hasonlóan érez Markle iránt, amit azonban sokan – az újságíró más megjegyzéseivel egyetemben – elkezdtek megcáfolni, és felszólalni a sussexi hercegnő ellen irányuló, gyűlölködő cikk ellen is.

Jonh Bishop komikus azt írta Twitter-posztjában, hogy nem érdekli, kicsoda Clarkson, senki nem írhat le olyat, amivel arra buzdít másokat, hogy megalázzanak és bántalmazzanak egy nőt. A műsorvezető Carol Vorderman is hasonlókat fogalmazott meg szintén a Twitteren: „Nem, Jeremy Clarkson! Semmilyen körülmények között nem elfogadható, hogy ilyeneket írj egy nőről, és abszolút nem igaz, hogy mindenki, aki veled egykorú, egyetért veled” – áll a műsorvezető bejegyzésében.

Clarkson lánya, Emily Clarkson, a Should I Delete That? podcast műsorvezetője egy Instagram-posztban határolódott el saját apjától és a kijelentéseitől. „Szeretném világossá tenni, hogy ellenzem mindazt, amit apám Meghan Markle-ről mondott, és továbbra is kiállok azok mellett, akik a média és a gyűlölet céltáblái” – írja a posztban a műsorvezető.

A történtekre a brit társadalmi aktivista és a Five Foundation vezérigazgatója, Nimco Ali is reagált. Szerinte iszonyatosan szomorú és borzalmas az, hogy egyesek így tudnak reagálni arra, ha egy fiatal fekete nő megnyílik arról, hogy a médiától kapott negatív és rasszista kommentek, a rágalmazások miatt az öngyilkosságon gondolkodott. A sussexi hercegnőnek és férjének, Harry hercegnek nemrég jelent meg a dokumentumfilmje a Netflixen, amiben a királyi pár többek között arról is mesél, hogyan bánt a brit sajtó a hercegnővel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!