A brit vezérkari főnök szerint folyamatos a kommunikáció Moszkvával, de jó lenne, ha ez a párbeszéd még erőteljesebb lenne

2022. december 18. – 17:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sir Tony Radakin tengernagy egész évben kapcsolatban állt Valerij Geraszimovval, az orosz fegyveres erők vezérkari főnökével, annak ellenére is, hogy Nagy-Britannia és Oroszország viszonya évtizedek óta nem volt olyan rossz, mint most.

A brit vezérkari főnök erről a The Sunday Telegraph konzervatív brit lapnak adott interjút, amiben arról is beszél, hogy szeretné, ha ezek a megbeszélések még rendszeresebbé válnának, és ha a kétoldalú kommunikáció a mostaninál is erőteljesebb lenne, akkor is, ha e beszélgetések esetenként nehéznek bizonyulhatnak.

Radakin szerint a kérdés az, hogy miként lehet e kapcsolatokból a lehető legtöbbet kihozni.

Moszkva nem léptetett érvénybe szankciókat Radakin tengernagy ellen, így a brit vezérkari főnök könnyebben tud tárgyalni Geraszimovval, sőt el is látogathat Moszkvába.

Nemrégiben a NATO főtitkára, Jens Stoltenberg is egyenes utalást tett arra, hogy véleménye szerint tárgyalásos módon lehet a legnagyobb eséllyel véget vetni az ukrajnai háborúnak.

(MTI)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!