A brit hírszerzés szerint a lakosságtól kértek az oroszok hangszereket, hogy zenészek javítsák az orosz katonák harci kedvét

2022. december 18. – 11:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A brit hírszerzés legfrissebb napi jelentésében három pontban foglalta össze azokat az információkat, amelyek arra vonatkoznak, hogy az oroszok hogyan szeretnék a katonák harci kedvét erősíteni.

Az orosz hadvezetés december 14-én két úgynevezett harctéri kreatív hadosztályt hozott létre. A hadosztályokban operaénekesek, színészek és cirkuszi előadók fognak szolgálatot teljesíteni. Orosz források szerint a hadügyminisztérium korában a lakosságot kérte, hogy adományozzanak hangszereket a hadosztály számára.

A katonák szórakoztatásának nagy hagyománya volt már a szovjet időkben is, és erősen összefonódott a birodalomban a zene és az ideológiai nevelés.

Az orosz katonai vezetés szerint a rossz morál okozza a legfőbb gondot, miközben a vonatkozó információk szerint a magas halálozási számok, a katonai vezetés hibás döntései, az ellátmány hiánya, a fizetések körüli problémák, és a katonai célok általános ködössége miatt aggódnak inkább a katonák, amiket a brit hírszerzés szerint aligha fogja megoldani egy katonazenekar, meg pár operaénekes.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!