Elnézést, merre van a legközelebbi bordélyház?

2022. december 16. – 11:35

Másolás

Vágólapra másolva

Több brit parlamenti képviselőt és diplomatát is azzal vádolnak, hogy a hivatalos külföldi útjaikat arra használják, hogy szexpartikra járjanak és mértéktelenül alkoholizáljanak – írta parlamenti és diplomáciai forrásokra hivatkozva a Politico.

A lap egy folyamatban lévő vizsgálat részeként több mint egy tucat kormányzati tisztviselővel és törvényhozóval beszélt Nagy-Britanniában és a tengerentúlon, a politikusokról megfogalmazott kellemetlen állítások pedig beigazolódtak.

Ez alapján az a kép rajzolódik ki, hogy az összpárti, külföldre látogató parlamenti képviselőcsoportok (APPG) kiruccanásai gyakorlatilag egyes konzervatív és munkáspárti képviselőknek a féktelen bulizásól és az arrogáns, helytelen viselkedésről szólnak.

Az APPG-k nem minősülnek hivatalos parlamenti szervnek, tevékenységük is szabályozatlannak tekinthető. Nincs hivatalos rendszer a tagságuk meghatározására, ellenben a szakbizottságokkal, és az utazásaikról sem kell hivatalos jelentéseket tenniük.

A cikkben például körülírnak egy volt konzervatív képviselőt (aki jelenleg a Lordok Házának tagja), aki az egyik délkelet-ázsiai utazásuk során útbaigazítást kért a vendéglátóktól a legközelebbi bordélyházhoz.

Egy másik konzervatív képviselőről azt állítják, hogy az utazások végeztével rendszeresen tovább maradt, mint a hivatalos delegáció, ennek pedig az volt az oka, hogy az illető élénk érdeklődést mutatott a fiatal, helyi lányok iránt.

Olyan munkáspárti politikusról is írnak, aki a tengerentúli utazások során szívesen töltötte az időt orosz lányokkal, a helyi tisztviselők azonban nem mertek beavatkozni, mert féltek, hogy az eset negatív következményekkel járna a londoni befolyásukra – állította egy külföldi diplomata.

Egy jelenlévő elmondása szerint egy korábbi konzervatív képviselő szexmunkást vett igénybe a kínai látogatása során, amelyet a helyszínen lévő képviselők egymás között csak úgy emlegette, hogy „egy csokor virágot küldenek a szobába”.

Az is előfordult, hogy egyes képviselők proaktívan kezdeményeztek külföldi kormányoknál teljes költségében megtérített külföldi utakat, és időnként azt is részletesen leadták, hogy milyen pezsgőt innának, vagy hogy mit szeretnének enni.

Konkrét nevek egyelőre nem kerültek elő az ügyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!