Angelina Jolie lemond az ENSZ-tisztségéről

2022. december 16. – 19:05

Másolás

Vágólapra másolva

Huszonegy évi szolgálat után Angelina Jolie lemondott az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) különmegbízottjaként betöltött tisztségéről – írja az MTI. Az amerikai színésznő a jövőben másképp kíván dolgozni, és átfogóbb humanitárius kérdésekben.

„Az ENSZ-ben végzett húszévi munka után úgy érzem, itt az ideje, hogy másképp dolgozzak, közvetlenül elkötelezve magam a menekültek és a helyi szervezetek iránt”

– írta Jolie a főbiztosság által pénteken közzétett közleményében.

„Angelina Jolie nagyon hosszú ideig volt az UNHCR humanitárius ügyekben dolgozó fontos partnere. Nagyon hálásak vagyunk neki a szolgálatban eltöltött évtizedeiért, elkötelezettségéért és a megkülönböztetett figyelemért, amelyet a menekültek és a menekülésre kényszerítettek iránt tanúsított”

– hangsúlyozta Filippo Grandi, a világszervezet menekültügyi főbiztosa.

Angelina Jolie Burkina Fasóban a nemzetközi menekültek napján 2021 június 20-án – Fotó: Olympia De Maismont / AFP
Angelina Jolie Burkina Fasóban a nemzetközi menekültek napján 2021 június 20-án – Fotó: Olympia De Maismont / AFP

Az évek során Jolie, Hollywood egyik legemblematikusabb arca több mint hatvan utazást tett különböző helyszíneken, hírnevét és az azzal járó médiafigyelmet utazásai során a menekültek ügyének szentelve.

Nemrégiben Jemenben, Burkina Fasóban járt az UNHCR képviseletében, hogy a világban a leginkább alulfinanszírozott és legkevesebb érdeklődést kiváltó szükséghelyzetben élő belső menekültekkel találkozzék. Az orosz invázió kezdete után Lvivben is járt, látogatását légvédelmi szirénák szakították meg

.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!