Megfagyott két magyar nő egy spanyol síközpont közelében

2022. december 14. – 17:15

Másolás

Vágólapra másolva

Holtan találtak két magyar nőt hétfőn délután a spanyolországi Sierra Nevadában, halálukat valószínűleg kihűlés okozta, írja az EL Pais. Az 55 és 57 éves, magyar okmányokkal rendelkező nők holttestére a granadai egyetem tulajdonában lévő síszálló közelében bukkantak rá, a menedékhelytől körülbelül 200 méterre, egy fenyőfa alatt. A mentők csak a halál beálltát állapították meg, annak okára a boncolási jegyzőkönyv adhat hivatalos magyarázatot. A nők megfelelő ruházatot viseltek a hideg időben való túrázáshoz, rajtuk erőszakra utaló jeleket nem találtak, így azt feltételezik, hogy megfagytak.

A 20minutos információi szerint a boncolás sem állapított meg erőszakra utaló jeleket, csak fagyási sérüléseket, így az eljárást gyorsan lezárhatják.

A magyar konzulátust már értesítették a holttestekről és a megtalált dokumentumokról, hogy megtehessék a szükséges lépéseket az esetleges hozzátartozók felkutatására és a holttestek hazaszállítására, közölték az Europa Press-szel granadai kormányzati szervek. A helyi, monachili önkormányzati források azt mondták, hogy a nőknek nem volt a településen bejegyzett lakcímük, és rokonaik sem élnek ott. Mivel a nőknek nem volt spanyolországi lakcímük, így egyre erősödik az a feltételezés, hogy túrázás közben eltévedtek a környéken.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!