Táncolj! – üvöltötte Megan Thee Stallionnak Tory Lanez, mielőtt lábon lőtte egy házibuliban két éve

2022. december 14. – 12:45

Táncolj! – üvöltötte Megan Thee Stallionnak Tory Lanez, mielőtt lábon lőtte egy házibuliban két éve
Megan Thee Stallion érkezik a tárgyalásra 2022. december 13-án Los Angelesben – Fotó: Jason Armond / Los Angeles Times / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Megan Thee Stallion amerikai rapper érzelmes vallomásban beszélt arról a Los Angeles-i bíróságon kedden, hogy „sokkolta”, amikor rappertársa, Tory Lanez tüzet nyitott rá, miután elhagyták a Kylie Jenner hollywoodi házában tartott medencés partit 2020. július 12-én – írja a BBC.

A 27 éves rapper, akinek valódi neve Megan Pete, az esküdteknek elmondta, a buli után összevitatkoztak a 30 éves Tory Lanezzel (valódi neve Daystar Peterson), akire becsmérlő kijelentéseket tett, többek között a tehetségtelenségén gúnyolódott. Ezen a kanadai rapper annyira feldühödött, hogy

előkapta a fegyverét, ráüvöltött a nőre, hogy „Táncolj”, és ötször a lába felé lőtt.

Megan Thee Stallion a lábfején sérült meg. „Sokkot kaptam. Meg voltam rémülve. Hallottam, ahogy elsül a fegyver, és nem tudtam elhinni, hogy tényleg rám lőtt” – mondta a bíróságnak kedden. Tory Lanez ezt követően visszaült az autóba, amivel együtt terveztek távozni.

A lövöldözés után egy barátnője, aki szintén az autóban ült, sms-t küldött Megan Thee Stallion biztonsági embereinek, amelyben azt írta: „Segítség... Tory lelőtte Meget”.

A rendőrök perceken belül megérkeztek a helyszínre, a helyszínelők beszámolói szerint Lanez mellett, a kocsiban meg is találták a pisztolyt, ami „még meleg volt”.

A nő azonban a rendőröknek először nem tett említést a lövöldözésről, azt állította, a lábát üvegszilánkok sebezték meg.

A bíróságon azt mondta, azért hazudott, mert aggódott amiatt, hogy a rendőrség hogyan reagálna. „Abban az időben a rendőri brutalitások és túlkapások csúcspontján voltunk”- vallotta.

„Úgy éreztem, ha azt mondom, hogy ez a férfi épp most lőtt rám, lehet, hogy előbb lőnek, és csak utána kérdeznek”.

A Grammy-díjas rapper később mégis elismerte, hogy Lanez rálőtt. A bíróságon azt vallotta, hogy a kanadai hip-hop előadó 1 millió dollárt ajánlott neki, hogy hallgasson a támadásról, mert „próbaidőn van egy fegyverrel kapcsolatos bűncselekmény miatt”.

Az ügyész elmondta, Lanez később felhívta a nőt,„bocsánatot kért tetteiért”, és azzal védekezett, hogy „csak túl részeg volt”. Megan Thee Stallion lábából több lövedékdarabot is eltávolítottak, de néhány benne maradt, a nyomozóknak azt mondta, hogy bizonyos cipőkben azóta is nehezen tud járni.

A BBC beszámolója szerint a rapper többször elsírta magát a vallomása alatt, az esküdteknek pedig azt mondta, „nem tudom elhinni, hogy ide kell jönnöm és ezt kell tennem”.

„Bárcsak egyszerűen lelőtt volna, akkor nem kellene végig mennem ezen a kínzáson.”

A férfi ügyvédje a tárgyaláson elmondta, az esküdteknek nyitott szemmel kell járniuk, és be fogja bizonyítani, hogy a vádak hazugságok. A tárgyalás további tanúk meghallgatásával folytatódik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!