Hét év után Floridában találtak rá a Texasból elkóborolt kutyusra

2022. december 14. – 11:26

Másolás

Vágólapra másolva

Hét év után találkozhatott újra gazdáival Jazzy, a 12 éves texasi kutyus, aki hét évvel ezelőtt, ötéves korában szaladt el az otthonából, miután megijedt egy tűzijátéktól – írja a BBC.

A kutyát az otthonától több mint 800 mérföld (1280 km) távolságra találták meg a Florida állambeli Orange megyében, Orlandóban. Amikor rátaláltak, a kutya járni is alig tudott, annyira le volt gyengülve. Az állatmenhely munkatársai nagyon meglepődtek, amikor leolvasták a csipjét, és kiderült, hogy a kutya Texasból kóborolt el.

A menhely szóvivője a BBC-nek elmondta, előfordult már, hogy évek után egyesítettek kutyákat a családjukkal, de arra még nem volt példa náluk, hogy hét év kóborlás után kerüljön vissza egy kedvenc a gazdáihoz. „Egy kutya számára hét év gyakorlatilag egy élet” – mondta.

Természetesen azonnal értesítették Jazzy gazdáit, akik repülőre pattantak, és Orlandóba utaztak, hogy találkozzanak vele. „Hihetetlen volt látni, ahogy Jazzy életre kelt gazdája hangjára. Újra és újra megnyalta a kezét, és olyan közel húzódott hozzá, amennyire csak tudott” – idézte fel a menhely munkatársa.

Jazzynél súlyos ízületi gyulladás alakult ki a kóborlással töltött évek alatt, de az állapota folyamatosan javul, sőt, texasi otthonába visszatérve már a futással is megpróbálkozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!