Több londoni repteret is lezártak, járatokat törölnek a havazás miatt

2022. december 12. – 08:28

Másolás

Vágólapra másolva

Több londoni repteret is lezártak a hétvége folyamán, volt, amelyiket hétfőn is, miután hó és jeges szél söpört végig az Egyesült Királyságon – írja a BBC. Néhány utas szerint a repülőterek nem adnak megfelelő tájékoztatást a törölt járatokról, késésekről, míg mások nem tudtak leszállni a repülőgépről a jeges szél miatt. A repterek mellett fennakadások vannak az utakon, és késnek a vonatok is.

Hétfőn a Stansted repülőtéren minden járatot töröltek, miután a rossz időjárás miatt le kellett zárni a kifutópályákat. Skóciára, Londonra és Délnyugat-Angliára hétfő reggelig sárga figyelmeztetés van érvényben a szélsőséges időjárás miatt.

A Heathrow repülőtér kénytelen volt több mint ötven járatot törölni vasárnap, ugyanis a fagyos köd miatt korlátozták az óránként leszálló és induló repülőgépek számát. A Heathrow legnagyobb légitársasága, a British Airways elnézést kért minden utastól a fennakadások miatt, és azt tanácsolták, hogy indulás előtt mindenki tájékozódjon a járatával kapcsolatban. A BBC cikke szerint a Heathrow reptéren a felszálló és leszálló gépek számát nagy valószínűséggel hétfőn is korlátozzák majd.

Vasárnap a Gatwick repülőtéren is kénytelenek voltak ideiglenesen lezárni az egyik kifutópályát az erős havazás miatt. A járatok késtek, számos járatot töröltek, 28 másikat pedig más repülőterekre irányítottak át a lezárás alatt. A londoni Luton repülőtér is arra figyelmeztette az utasokat, hogy fennakadások lehetnek a járatokban, és azt tanácsolta nekik, hogy szánjanak több időt az utazásra, mikor a reptérre érkeznek, és mindenképp tájékozódjanak.



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!