Negyven év után ismét sztrájkol a The New York Times több mint ezer dolgozója

2022. december 8. – 09:39

Másolás

Vágólapra másolva

A New York Times amerikai hírportál több mint ezer újságírója és alkalmazottja 24 órás munkabeszüntetésbe kezdett csütörtökön – írja az AP.

Negyven év után ez az első ilyen jellegű sztrájk az újságnál. Az újságírók elmondák, elegük van a tárgyalásokból, amelyek azóta húzódnak, hogy 2021 márciusában lejárt a legutóbbi szerződésük, ezért döntöttek a munkabeszüntetés mellett. A szakszervezet már múlt héten bejelentette, hogy több mint 1100 alkalmazott léphet sztrájkba csütörtökön, amerikai idő szerint délben, ha a két fél nem jut megállapodásra addig.

A tárgyalások kedden és szerdán is folytak, de a felek továbbra is távol álltak egymástól olyan kérdésekben, mint a béremelés és a távmunkára vonatkozó irányelvek, ezért a szakszervezet csütörtök reggel bejelentette:

a lap dolgozói hivatalosan is sztrájkba léptek.

Hozzátették: „Soha nem könnyű döntés megtagadni a szeretett munka elvégzését, de tagjaink hajlandóak megtenni mindent, hogy egy jobb szerkesztőséget nyerjünk mindenkinek.”

A lap újságírói a Twitteren közölték: „Készek voltunk addig dolgozni, ameddig csak szükséges, hogy tisztességes megállapodást érjünk el, de a vezetőség felállt az asztaltól.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!