Azzal fenyegetőzött, hogy belehajt a tömegbe, kiürítették Düsseldorfban a karácsonyi vásárokat

2022. december 5. – 19:52

Másolás

Vágólapra másolva

Biztonsági fenyegetés miatt kiürítették hétfőn a karácsonyi vásárokat a németországi Düsseldorf belvárosában, a Bild című német napilap értesülése szerint egy névtelen telefonáló azzal fenyegetőzött, hogy teherautóval belehajt a tömegbe a városháza előtti vásárban, írja az MTI.

Közvetlen veszély nincs, az intézkedést elővigyázatosságból hozták, mert a biztonság a legfontosabb – mondta a rendőrség szóvivője. A fenyegetés jellegéről, forrásáról nem árult el részleteket.

A rendőrség délután zárta le a területet és a környező utcákat. Veszélyre utaló jeleket nem találtak, így este feloldották a közlekedési korlátozásokat, de a standok, az óriáskerék és a jégpálya zárva maradtak.

Legutóbb Berlinben történt hasonló eset november végén: az egyik legnagyobb belvárosi téren, az Alexanderplatzon működő adventi vásárt kellett kiüríteni több órára, mert egy telefonáló tömeges gázolással fenyegetőzött.

Németországban a legutóbbi nagyobb terrortámadás éppen egy tömeges gázolás volt egy karácsonyi vásárban volt 2016 decemberében: akkor 11-en haltak meg egy másik berlini téren, a Breitscheidplatzon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!