Már csak az oroszok negyede támogatja a háborút egy kiszivárgott jelentés szerint

2022. december 4. – 09:43

Másolás

Vágólapra másolva

Közzétette szokásos napi jelentését a brit védelmi minisztérium, a következőket írják:

  • Csökkent a háború – vagy ahogy Oroszországban nevezik, a „különleges katonai művelet” – támogatása egy független orosz közvéleménykutatás szerint.
  • Egy független orosz médium azt állítja, hogy hozzáfért az orosz Szövetségi Védelmi Szolgálat által belső használatra gyűjtött adatokhoz. Az adatok szerint az oroszok 55 százaléka támogatja a béketárgyalásokat, és csak 25 százalékuk a háború folytatását.
  • Ezek az eredmények ugyanazt mutatják, mint egy másik, 2022 októberében végzett felmérés, ahol a válaszadók 57 százaléka a tárgyalások mellett foglalt állást. 2022 áprilisában még az oroszok mintegy 80 százaléka nyilatkozott úgy, hogy támogatja a háborút.
Fotó: Yulia Morozova / Reutrs
Fotó: Yulia Morozova / Reutrs
  • Az orosz hatóságok mindent megtesznek annak érdekében, hogy teljes ellenőrzésük alá vonják az állampolgárokhoz eljutó híreket, de a harcok a szeptemberi „részleges mozgósítás” óta rengeteg orosz számára váltak kézzelfoghatóvá.
  • Mivel Oroszország a következő hónapokban valószínűleg már nem ér el jelentős sikereket a fronton, a Kreml egyre nehezebben tudja majd fenntartani a lakosság körében a háború hallgatólagos jóváhagyását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!