Levélbomba robbant a madridi ukrán nagykövetségen

2022. november 30. – 15:59

Levélbomba robbant a madridi ukrán nagykövetségen
Spanyol rendőrök biztosítják a területet a madridi ukrán nagykövetségénél történt levélbomba-robbantás után 2022. november 30-án – Fotó: OSCAR DEL POZO / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Robbanás történt az ukrán nagykövetségen Madridban, amikor a nagykövetség egyik alkalmazottja egy levelet kezelt – írja a CNN a spanyol belügyminisztérium közlése alapján. Az alkalmazottat kórházban ápolják, a robbanásban szerencsére csak könnyebben sérült meg. A minisztériumi információk szerint a rendőrség elindította a nyomozást, egyelőre azonban nem tisztázottak az ügy körülményei.

Oleg Nikolenko, az ukrán külügyminiszter szóvivője a robbanás után Twitter-oldalán is közölte, hogy azonnali utasításra minden külföldi ukrán nagykövetségen fokozzák a biztonsági készültséget. Majd az ukrán külügyminiszter, Dmitro Kuleba szavait idézte. „Akárki is áll a robbantás mögött, nem fog sikerülni megfélemlíteniük az ukrán diplomatákat, nem tudják megakadályozni a diplomaták mindennapi munkáját, amit Ukrajna megerősítéséért tesznek” – idézte Nikolenko Kuleba szavait.

Spanyolország, hasonlóan több NATO-tagállamhoz, katonai felszerelést küldött Ukrajnába, legutóbb pedig légvédelmi rendszereket ajánlott fel az ukrán hadseregnek, hogy segítse őket az orosz invázió elleni harcban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!