Jogtalanul rúgtak ki egy férfit Franciországban, mert nem volt elég szórakoztató a munkahelyén

2022. november 28. – 10:34

Másolás

Vágólapra másolva

A francia legfelsőbb bíróság szerint jogtalanul bocsátották el azt a férfit, aki nem volt hajlandó részt venni olyan hétvégi céges eseményeken, amelyekre a férfi ügyvédei szerint „túlzott alkoholizmus” és „promiszkuitás” volt jellemző, írja a 444.

A bírósági dokumentumok szerint a férfit 2011-ben vette fel vezető tanácsadóként a Cubik Partners nevű cég, ahol 2014-ben előléptették, de 2015-ben elbocsátották „szakmai alkalmatlanságra” hivatkozva, és azért, mert nem tartotta be a cég „társasági értékeit”.

A férfi szerint a cég „szórakoztató” kultúrája „megalázó és tolakodó” volt, része volt a szexuális gúnyolódás, és a durva becenevek alkalmazása, és annak sem örült, hogy kötelezték őt arra, hogy egy munkatársával ossza meg az ágyát a céges rendezvények alatt.

A bíróság kimondta, hogy a férfit megilleti a „véleménynyilvánítás szabadsága”, és azt is, hogy a hétvégi rendezvényeken való részvétel megtagadása „alapvető szabadság” a munkaügyi és emberi jogi törvények szerint is, és nem indokolja az elbocsátását.

(444.hu)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!