Egy nő meghalt, többen eltűntek egy olaszországi földcsuszamlásban

2022. november 26. – 13:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A szombat este rendelkezésre álló adatok alapján egy nő meghalt, 11 személy pedig eltűnt abban a földcsuszamlásban, amit a heves esőzések okoztak nápolyi partok közelében fekvő Ischia szigetén, írja az Ansa. A jelentések 13 sérültről szólnak.

A szerencsétlenségben érintettek számának bejelentése előtt úgy lehetett tudni, hogy tizenhárman tűntek el, majd a miniszterelnök-helyettes Matteo Salvini egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy nyolc halottról tudni. Ezt viszont a hatóságok nem erősítették meg.

A földcsuszamlás a sziget északi részén lévő Casamicciola Terme településen történt. Több autó a tengerbe sodródott, egy házat betemetett a föld. Az eltűnt embereket keresik, mintegy 200 lakost evakuáltak.

A dél-olaszországi Ischia szigetén fekvő Casamicciola a földcsuszamlás után – Fotó: MTI/EPA/ANSA
A dél-olaszországi Ischia szigetén fekvő Casamicciola a földcsuszamlás után – Fotó: MTI/EPA/ANSA

A tűzoltóság nem közölt részleteket az eltűntek pontos számáról, emellett megemlítette, hogy a rossz időjárás miatt nehéz motorcsónakokkal és helikopterekkel elérni a szigetet. Gianni Capuano olasz képviselő a Sky TG24-nek elmondta, hogy az eltűntek között van egy kisgyermek is. Egy autóban ketten ültek, amikor a jármű a vízbe került, őket kimentették. Az eltűntek között szerepel egy kétgyermekes család, valamint egy 25 éves lány is, a korábban eltűntként keresett terhes nőt és társát viszont megtalálták és kórházba szállították.

Casamicciola Termében, a telente mintegy 8000 lakosú fürdőhelyen 2017-ben földrengés volt, ketten meghaltak. A 19. század végén egy sokkal erősebb rengés azonban teljesen elpusztította a települést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!