Patkányok ettek meg 200 kiló marihuánát az indiai rendőrség raktárából

2022. november 24. – 09:39

Másolás

Vágólapra másolva

„A patkányok apró állatok, és nem félnek a rendőröktől. Nehéz megvédeni tőlük a drogot” – állapította meg az indiai Uttar Prades állam egyik bírósága, miután kiderült, hogy az állam rendőrsége azért nem tudja bemutatni a tárgyalt büntetőeljárásban lefoglalt kb. 200 kiló marihuánát, mert azt megették a patkányok a rendőrségi bizonyítékraktárban.

Indiában nem ez az első eset, hogy a bizonyítékraktárból marihuána tűnik el, és a rendőrök a patkányokat okolják, korábban egy 386 kilós fogás egy részét ették meg patkányok.

A bíró szerint jobb lenne, ha a lefoglalt drogot a rendőrség kutatólaboratóriumoknak adná el, hiszen nyilvánvaló, hogy a rendőrök nem képesek megvédeni a szert a patkányoktól.

Az indiai patkányok egyébként tudnak élni, a jelek szerint három dolog érdekli őket igazán, a drog, az alkohol és a pénz. 2017-ben Bihar államban az indiai rendőrök szintén patkányokat hibáztattak, miután eltűnt a bizonyítékraktárukból több ezer liternyi lefoglalt alkohol. Azt mondták, azt is a rágcsálók itták meg. 2018-ban pedig Asszám államban két szerelő 1,2 millió rúpiányi (mai árfolyamon majd 6 millió forintnyi) összerágott bankjegyet talált egy bankautomatában, akkor is a patkányokat okolták. (BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!