95 évesen nyerte el a legjobb új előadónak járó díjat egy kubai énekesnő

2022. november 19. – 10:52

Másolás

Vágólapra másolva

Angela Alvarez már több évtizede foglalkozik énekléssel, és mindig élt benne a remény, hogy egy nap profi énekesnő lesz belőle, és tehetségét mások is elismerik majd. Alvarez története sokakat inspirálhat, hisz az énekesnő 95 évesen kapta meg a Latin Grammy „legjobb új előadónak” járó díjat, és ezzel ő lett a valaha volt legidősebb díjazott is – írja a Washington Post. Alvarez a díjat megosztva nyerte el a 25 éves mexikói énekesnővel, Silvana Estradával.

A díjátadó ünnepséget csütörtök este tartották Las Vegasban, ahol a kubai származású énekesnő egy rövid beszédet is mondott. Beszédében Alvarez arra buzdította a közönséget, hogy bátran kövessék álmaikat, és ő az élő példa arra, hogy sosem késő révbe érni. Az énekesnő azt is elmesélte, hogy a karrierje során sok mindennel kellett megküzdenie, elsősorban olyan emberekkel, akik nem hittek benne. Mint például az apja, „a családodnak énekelhetsz, de nem a világnak” – idézte fel édesapja szavait a 95 éves énekesnő.

Az igazi fordulópont Alvarez karrierjében 2021 júniusában történt, mikor a művésznő unokája úgy döntött, hogy kiadja nagymamája dalait egy albumon. Az album megjelenése után Alvarezt felkérték, hogy szerepeljen az Oscar-díj jelölt, kubai–amerikai származású színész, Andy García oldalán egy filmben, illetve egy róla szóló dokumentumfilm is készülőben van. Az énekesnő beszédében unokájának is megköszönte azt, amit érte tett, mint mondta „ő volt az, aki segített eljutnom ide”.



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!