Michelle Obama inkább kivasalta az afro haját, mert az amerikaiak szerinte nem álltak készen a természetes hajára

2022. november 18. – 06:07

Másolás

Vágólapra másolva

Michelle Obama szerint az amerikaiak „nem álltak készen” a természetes afro hajára, mert az amerikaiak „még csak akkor kezdtek hozzászokni”, hogy egy fekete család vezeti az Egyesült Államokat, ezért inkább mindig kivasalta a haját, írja a The Guardian.

Obama szerint egyszerűbb lett volna afrofonást hordania, de tartott attól, hogy a haját figyelemelterelésre használnák, vagy politikai kérdést csinálnának belőle, és nem akart rasszista kérdésekre válaszolgatni.

Michelle Obama természetes hajjal – Fotó: Bet Awards 2020 / Getty Images
Michelle Obama természetes hajjal – Fotó: Bet Awards 2020 / Getty Images

„Hadd maradjon egyenes a hajam. Fogadtassuk el inkább az egészségügyi ellátásról szóló törvényt”, emlékezett vissza a hivatali időkre Obama. Az egykori first lady szerint a fekete nőknek még a hajuk is akadályt, nehézséget jelenthet a munkahelyeken, mert a természetes hajukat kritizálhatják úgy, hogy azok nem professzionálisak. Még akkor is, hogy nyilván a nőknek könnyebb lenne, ha egyszerűen csak úgy hordhatnák a hajukat, amilyen.

Az amerikai képviselőház márciusban fogadta el a Crown-törvényt, ami tiltja a hajviselet alapján történő megkülönböztetést. A szenátus nem fogadta el az intézkedést. Több állam és település már elfogadta a törvény helyi változatait, köztük Miami Beach, ami például októberben fogadta el a törvényt, miszerint hajviselet alapján nem lehet megkülönböztetni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!