Rendőrújoncok közé hajtott egy férfi Kaliforniában, többen megsérültek

2022. november 17. – 05:33

Másolás

Vágólapra másolva

Rendőrségi újoncok csoportját gázolta el egy autós szerdán Kaliforniában, 5 ember életveszélyes sérüléseket szenvedett – írja az MTI a helyi hatóságok jelentése alapján.

A Los Angeleshez közeli Whittier városában a kiképzésen lévő újoncok épp reggeli futáson voltak, amikor egy 22 éves férfi autóval közéjük hajtott. A 75 fős csoportból összesen 25-en sérültek meg, 5 ember van válságos állapotban, 4-en közepes, 16-an könnyű sérüléseket szenvedtek. Az autót vezető férfit – aki szintén megsérült – őrizetbe vették.

A helyszínelés eredményeiről beszámoló Alex Villanueva megyei seriff elmondta, hogy nem találtak féknyomot az ütközés helyén, a balesetet okozó autós valószínűleg rossz irányból hajtott az utcába. A hatóság feltételezése szerint baleset történt, szándékosságra nem találtak jelet. A Los Angeles Times beszámolója szerint az autót egy 22 éves férfi vezette. A férfi alkoholtesztje is negatív lett, de azt még vizsgálják, más szer hatása alatt állt-e. Rendőrségi források szerint a sofőr azt mondta a rendőröknek, „álmos volt”, beszámolók szerint zavartan viselkedett, és marihuánát is találtak az autójában.

Helyszínelők a baleset helyszínén 2022. november 16-án – Fotó: Ringo Chiu / Reuters
Helyszínelők a baleset helyszínén 2022. november 16-án – Fotó: Ringo Chiu / Reuters

A rendőrújoncok csoportjában azok voltak szerencsésebb helyzetben, akik elől futottak, ők időben észrevették az autót, és el tudtak ugrani előle, azoknak viszont, akik mögöttük futottak, már nem volt idejük erre. Az LA Times szerint több sérültet mentőhelikopter szállított kórházba, a seriff elmondása szerint a sérülések között fejsérülések és csonttörések is voltak, és „volt néhány végtagvesztés” is, hozzátéve, hogy az öt kritikus állapotú beteg közül az egyik jelenleg lélegeztetőgépen van.

„Úgy nézett ki a helyszín, mint egy repülőgép-szerencsétlenség” – mondta Villanueva. „Annyian feküdtek szétszórva az úton, különböző sérülésekkel, elég traumatikus volt a látvány minden érintett számára”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!