Lelőtte három csapattársát a Virginiai Egyetem volt amerikafutball-játékosa

2022. november 14. – 13:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hárman meghaltak és ketten megsebesültek az Egyesült Államokban egy Virginia állambeli lövöldözésben helyi idő szerint vasárnap este – jelentette az MTI.

A lövéseket egy diák, a 22 éves Christopher Darnell Jones adta le. A gyilkosságok után szökésben volt, de a rendőrök hétfőn elfogták. Jim Ryan, a Virginiai Egyetem rektora egy hétfői sajtótájékoztatón azt mondta, egy egésznapos iskolai program után, egy bérelt autóbuszon történt a lövöldözés, a halálos áldozatok közül legalább ketten a buszon vesztették életüket.

A halálos áldozatok mindegyike az egyetemi futballcsapat tagja volt – közölte az egyetem vezetője, ugyanakkor a tragédia pontos hátteréről és a tettes indítékairól nem tudott részleteket mondani. A két sebesülttel kapcsolatban azt mondta, hogy szintén a futballcsapat tagjai, egyikük állapota válságos.

A sajtótájékoztatón megerősítették, hogy a gyanúsított Christopher Darnell Jones, az egyetem diákja, korábbi amerikaifutball-játékos, aki egy éve már nem tagja az egyetemi csapatnak, és aki korábban diáktársai előtt arról beszélt, hogy lőfegyvere van.

A tragédia miatt az egyetem hétfőre törölt minden órát, és az egyetem futballcsapatának hétfőre tervezett mérkőzését sem játsszák le.

Az Idahoi Egyetemen is gyilkosság történt

A hétvégén az Idahoi Egyetemen is többszörös gyilkosság történt, az egyetem vezetése négy halálos áldozatról számolt be. Scott Green, az intézmény rektora hétfőn közleményben jelentette be, hogy négy diákjukat találták holtan az egyetem területének közelében, és a feltételezések szerint mindannyian gyilkosság áldozatai lettek. Az órákat hétfőre az egyetem minden intézményében törölték.

Moscow város rendőrsége korábban arról számolt be, hogy vasárnap a déli órákban egy eszméletlennek tűnő emberhez riasztották őket, ezt követően találtak rá a négy diák holttestére az egyetem golfpályájának közelében.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!