Videóra vették, ahogy cseh rendőrök menekülteket csempésznek Szlovákiába

2022. november 14. – 11:54

Másolás

Vágólapra másolva

Videóra vették ahogy a cseh rendőrség egy szolgálati furgonból az út szélén tesz ki migránsokat Szlovákia területén – írja a Parameter.sk.

Egy szlovák tévécsatorna felvételén az látszik, ahogy a rendőrök kisbuszából emberek szállnak ki az út szélére. Az ügyben a szlovák rendőrség büntetőeljárást indított embercsempészet gyanújával, az elsődleges gyanúsítottak a cseh rendőrök. Néhány napja már téma volt, hogy maga a cseh rendőrség szállítja vissza Szlovákiába a migránsokat. Ekkor a csehek egyszerűen annyit válaszoltak, hogy azért, mert Szlovákia nem akarja őket visszafogadni. A most történtekről azt mondták, hogy egyedi esetről van szó, a rendőrök pedig hibát követtek el. Hozzátették: összesen kilenc személy volt érintett, ami szerintük jelentéktelen mennyiség az összes menekülthöz képest.

Hamran István, Szlovákia országos rendőr-főkapitánya annyit közölt, hogy minden esetet kivizsgálnak, ahol bűncselekmény gyanúja merül fel. Kiemelte: a vizsgálat arra is kitér majd, hogy gondatlanság történt, vagy szándékosan hozták át Szlovákiába a migránsokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!