Kórházba kellett szállítani Szergej Lavrovot miután megérkezett a G20-csúcsra, Moszkva tagadja az értesüléseket

2022. november 14. – 10:37

Másolás

Vágólapra másolva

Szergej Lavrov orosz külügyminisztert kórházba kellett szállítani, miután megérkezett a Balin tartott G20-csúcstalálkozóra, közölték az indonéz hatóságok AP értesülései szerint. Az orosz külügyminisztérium viszont azt közölte, hogy álhír az egész.

Arról hivatalosan nem közöltek semmit, hogy pontosan miért került kórházba az orosz külügyminiszter. Az AP hírügynökség forrásai ugyanakkor szívproblémákat emlegetnek. Azt is közölték a hírügynökséggel, hogy az orosz diplomatát a szigeten kezelik: a tartomány székhelyén, Denpasarban lévő Sangllah kórházba vitték.

Az orosz külügyminisztérium álhírnek minősítette az értesüléseket. Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium sajtóosztályának igazgatója közölte: „Nem hiszünk a szemünknek: kiderül, hogy kórházban van. Ez természetesen az álhírek csúcsa.” Ezután a TASZSZ, orosz állami hírügynökség is cáfolta a híreket Telegram csatornáján: eszerint Lavrov hotelében készül a másnap kezdődő konferenciára. Egy képet is kiadtak a mosolygó külügyminiszterről.

A Kommerszant értesülései szerint Bali kormányzója azt jelentette be, hogy Lavrov egészségi állapota jó, de azért a kórházban megvizsgálták. A kormányzó hozzátette: Lavrov valóban járt kórházban, de csak egy „ellenőrzésre”, és azonnal távozott is.

Az orosz nagykövetség munkatársai egyelőre nem szólaltak meg az ügyben. Lavrov a legmagasabb rangú orosz tisztviselő, aki részt vesz a G20 kedden kezdődő csúcstalálkozóján.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!