Ötven év börtönre ítélték az 55 gyereket nevelő brazil gospelénekesnő-politikust, mert fiaival megölette a férjét

2022. november 13. – 19:42

Másolás

Vágólapra másolva

Ötvenéves börtönbüntetést szabott ki a bíróság Flordelis dos Santos de Souza brazil gospelénekesnőre, miután bűnösnek találták férje meggyilkolásának megszervezésében – írja a Guardian. A most 61 éves énekesnő – aki egyébként korábban képviselő is volt a brazil kongresszusban – a vád szerint gyerekeivel szervezte meg 42 éves férje, Anderson do Carmo prédikátor megölését.

A bíróság bűnösnek találta a Flordelis néven országos karriert befutó énekest abban is, hogy legalább hat alkalommal próbálta megmérgezni a férjét ciánnal, és mikor a mérgezési kísérletek nem vezettek eredményre, 2019-ben fiait felbujtva pisztollyal végeztek a férfival.

Fotó: Cleia Viana / AFP
Fotó: Cleia Viana / AFP

Flordelis dos Santos de Souza és Anderson do Carmo Brazília egyik leghíresebb celebpárja voltak, egyházat is alapítottak, kilenc templomukat ezrek látogatták, sokan kifejezetten azért, hogy Flordelist énekelni hallják. A pár egy Rio de Janeiro melletti birtokon élt 55 gyerekükkel, akik többsége örökbefogadott volt.

A most lezárult bírósági eljárásban 33 év börtönre ítélték Flordelis és do Carmo Flávio nevű fiát, aki 2019-ben többször is rálőtt az apjára, örökbe fogadott testvére, Lucas Cezar pedig hét évet kapott, mert közreműködött a fegyver megvásárlásában. Az ügyben még négy embert ítéltek börtönre, köztük a pár még egy biológiai és még egy fogadott gyerekét.

A tárgyaláson Flordelis ügyvédei azzal érveltek, hogy az anya nem tudott a gyerekek szándékairól, azok Flordelis tudta nélkül szervezkedtek apjuk megölésére, hogy megszabadítsák az anyjukat az apjuktól, a prédikátor ugyanis állítólag verte és szexuálisan is bántalmazta 16 évvel idősebb partnerét. A bíróság azonban úgy találta, a gyilkossági kísérletet igenis az anya szervezte, és ő találta ki azt is, hogy az ügyet megpróbálják balul elsült rablásként beállítani. A bíróság szerint Flordelisnek azzal volt baja, hogy do Carmo szigorúan kezelte a család pénzügyeit és belső konfliktusait, és nem akarta előnyökhöz juttatni az énekesnő közeli barátait a család tagjainak rovására.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!