Zelenszkij: Ukrajna el fog jönni minden emberéért

2022. november 11. – 23:05

Másolás

Vágólapra másolva

Közleményt adott ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Herszon visszafoglalása kapcsán, amelyben megköszönte a katonáknak a kitartó harcot. Szerinte a pénteki történelmi jelentőségű nap volt Ukrajna számára, a katonaságon útban van a városba.

Az elnök beszélt arról, hogy már a katonaság megérkezése előtt feltűntek az ukrán zászlók a városban: „Örömmel látom, hogy az emberek minden fenyegetés, az elnyomás, a megszállók visszaélései ellenére megtartották az ukrán zászlókat, hittek Ukrajnában”.

Zelenszkij megismételte, amit az ukrán hírszerzési igazgatóság pénteken korábban közölt, és felszólította a még a nyugati parton tartózkodó orosz katonákat, hogy adják meg magukat.

„Garantáljuk, hogy a törvényeknek és a nemzetközi normáknak megfelelően bánunk önökkel. Azoknak az orosz katonáknak, akik civil ruhába öltözve rejtőztek el valahová, azt üzenem hogy nem bújhatnak el. Meg fogunk találni mindenkit”.

A közleményben azt is írja:

„A herszoniak vártak. Soha nem mondtak le Ukrajnáról. Köszönetet mondok a védelmi erők összes katonájának és egységének, akik lehetővé teszik a mostani a déli támadási hadműveletet. Mindenkinek – a közlegényektől kezdve egészen a tábornokokig.”

(CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!