Kiszabadítottak egy 8 éves német kislányt, aki egész életét egy szobába zárva tölthette

2022. november 7. – 23:02

Másolás

Vágólapra másolva

A német hatóságok kiszabadítottak egy 8 éves lányt, aki a vád szerint egész életét a nagyszülei egyik szobájába zárva töltötte – írja a Guardian. A német lapok által csak Mariaként emlegetett lány az elmúlt hét és fél évben a 25 ezres Attendornban élő nagyszüleinél lakott, és kiszabadításakor olyan gyenge volt, hogy alig tudott lépcsőzni.

Patrick Baron von Grotthuss ügyész a helyi lapoknak azt mondta, hogy a lány valószínűleg semmit nem láthatott a külvilágból. Szeptember 23-ai kiszabadítása után orvosok is megvizsgálták, és nem találtak rajta fizikai bántalmazásra vagy alultápláltságra utaló jeleket. Beszélni is rendesen tudott, de nemcsak a lépcsők okoztak neki látható nehézségeket, hanem az egyenetlen talaj is.

Mikor kikérdezték, elvileg azt mondta, hogy még sose látott erdőt, és sem egy réten nem volt még, sem autóban nem utazott.

Nem tudni, hogy az anyja és a nagyszülei miért dönthettek úgy, hogy bezárják. A rendőrségi kihallgatásuk során elvileg nem válaszoltak a kérdésekre. Marie apja azt mondta, hogy a lány születésekor már külön élt az nőtől, aki csak egy cetlit hagyott az autóján, amin annyi állt, hogy Olaszországba költöznek. A nő a hatóságoknak 2015-ben jelentette, hogy Calabriába költözött.

Az apa még 2015 szeptemberében tett bejelentést arról, hogy látta a nőt és a gyereket Attendornban, de amikor a hatóságok megkeresték a nagyszülőket, azok azt mondták, hogy a nő és a gyerek Olaszországban él.

Egy közelben élő házaspár idén júliusban tett bejelentést a rendőrségnél, hogy hallottak egy pletykát, miszerint a nagyszülők fogva tartják a gyereket. Az anya rokonai is megerősítették, hogy egy német vezetékes számon szokták hívni, és az olasz hatóságok is azt mondták a németeknek, hogy a nő soha nem élt a megadott calabriai címen.

Az ügyészség kiskorú fogva tartásával és rossz bánásmóddal vádolja az anyát és a nagyszülőket. Marie 47 éves anyja akár 10 év börtönbüntetést is kaphat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!