Gyanús fehér port küldtek Arizona republikánus kormányzójelöltjének

2022. november 7. – 05:37

Másolás

Vágólapra másolva

Gyanús fehér port tartalmazó levelet küldtek vasárnap Arizona állam republikánus párti kormányzójelöltjének kampányközpontjába – írja az MTI. A küldeményt átvevő dolgozó orvosi felügyelet alá került.

Phoenix város rendőrségi szóvivője közölte, hogy „gyanús anyagot észleltek a levélborítékban”, a helyszínt biztosították, és vizsgálat indult. Az anyagot a Quantico katonai bázisra szállították elemzésre.

Kari Lake egy kampányrendezvényen 2022. november 5-én Fotó: Justin Sullivan / Getty Images / AFP
Kari Lake egy kampányrendezvényen 2022. november 5-én Fotó: Justin Sullivan / Getty Images / AFP

Kari Lake republikánus párti kormányzójelölt kampánystábja közölte, hogy a fenyegetést rendkívül komolyan veszik, és köszönik a hatóságok intézkedését. Az állam demokrata párti kormányzójelöltje, Kattie Hobbs szóvivője útján szintén közölte, hogy az eset rendkívül aggasztó, valamint örömét fejezte ki, hogy sem politikai ellenfelének, se Kari Lake stábjának nem esett bántódása.

Az Egyesült Államokban november 8-án félidős választásokat tartanak, amelyek során megválasztják a képviselőház 435 tagját, valamint a törvényhozás 100 tagú felsőházának, a szenátusnak 35 új tagját, s 36 államban kormányzóválasztást is rendeznek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!