Meloni: Olaszország hangja erős lesz Európában

2022. november 3. – 21:59

Másolás

Vágólapra másolva

Olaszország hangja erős lesz Európában, és készek vagyunk megoldást keresni a problémákra, kezdve az energiaválsággal, továbbá együtt dolgozni egy gyors és hatékony megoldáson a családok és a vállalkozások támogatására – jelentette ki az olasz miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben, az uniós intézmények vezetőivel folytatott megbeszéléseit követően.

Giorgia Meloni elmondása szerint személyes, emberi szempontból nagyon őszinte és pozitív eszmecsere zajlott az uniós intézmények vezetőivel. Az MTI szerint a megbeszéléseken aktuális kérdésekről esett szó, például az ukrajnai háborúról, az energiaválságról, az infláció és a gázársapka problémájáról, valamint a nyersanyagok biztosításáról és a migráció kérdéséről.

„Nagyon örülök a hangulatnak, amely itt Brüsszelben fogadott” – tette hozzá az olasz miniszterelnök.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Twitter-üzenetben azt írta az olasz miniszterelnökkel folytatott megbeszéléséről: erős üzenetet hordoz, hogy Meloni első külföldi útja az uniós intézményekbe vezetett. A találkozás jó lehetőséget biztosított olyan fontos kérdések megvitatására, mint Ukrajna támogatása, az energiaellátás, Olaszország gazdaságának helyreállítása a koronavírus-válságot követően, valamint a migráció – tette hozzá a brüsszeli testület elnöke.

Von der Leyen mellett Meloni Paolo Gentiloni gazdaságpolitikai biztossal is találkozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!