Szijjártó szerint a közel-keleti békéhez Izraelben és az USA-ban is jobboldali vezetésre lenne szükség

2022. november 2. – 15:24

Másolás

Vágólapra másolva

A közel-keleti béke és biztonság szempontjából az lenne a legbiztatóbb és legreménytelibb fejlemény, ha Izraelben és az Egyesült Államokban is a jobboldal kerülne többségbe – írta közösségi oldalán Szijjártó Péter külügyminiszter.

Szijjártó Benjámin Netanjahu várható visszatérése kapcsán írt a témáról. Szerinte ez azért lenne jó hír, mert Netanjahu írta alá azon megállapodásokat, amelyek Donald Trump amerikai elnök közvetítésével normalizálták Izrael és több arab ország kapcsolatát. Ezért bízik benne Szijjártó, hogy Netanjahu vezetésével stabil, jobboldali kormány alakulhat Izraelben. Hozzátette: abban is reménykedik, hogy az Egyesült Államokban a Republikánus Párt szerzi meg a jövő heti félidős választáson a kongresszusi többséget.

„Valódi vezetőre van szükség, akik elég bátrak és erősek ahhoz, hogy újranyissák a kommunikációs csatornákat az egymással súlyos konfliktusban álló felek között” – írta a külügyminiszter. Véleménye szerint az amerikai és az izraeli jobboldal erre tud esélyt adni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!