Kínában belélegezhető koronavírus-vakcinát engedélyeztek

2022. október 28. – 13:32

Kínában belélegezhető koronavírus-vakcinát engedélyeztek
Egy nő az inhalációs vakcina emlékeztető adagját veszi fel egy sanghaji kórházban 2022. október 26-án – Fotó: China Daily / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Kína új típusú koronavírus-vakcinát engedélyezett a héten, amelyet nem tűvel adnak be, egyszerűen szájon át belélegezhető. A kínai szabályozó hatóságok szeptemberben adtak zöld utat a CanSino Biologics kínai gyógyszeripari cég által gyártott vakcinának, amelyet emlékeztető adagként ajánlanak a kettő vagy három oltással rendelkezőknek. Akik igényelték, a héten kezdték megkapni.

A szert egyszerűen szájon át lehet belélegezni, egy olyan szerkezetből, ami leginkább egy elviteles kávéspohárra hasonlít, apró szájrésszel.

„Szervezetünk első védelmi vonala a légzőrendszerünk nyálkahártyája, azt akarjuk, hogy ezt közvetlenül tudjuk stimulálni az immunitás javításának érdekében. Az inhalálható vakcina pontosan ezt teszi” – mondta Dr. Zhao Hui, egy sanghaji kórház főorvosa. A létesítmény azon kiválasztott kórházak közé tartozik, amelyekben lehet kapni a belélegezhető vakcinából.

A Reuters Erwin Loh ausztrál tiszti főorvost idézi, aki szerint az inhalációs vakcinák megjelenése nemcsak azért fontos, mert hatékonyan képesek védeni a szervezetet, hanem azért is, mert az oltással kapcsolatban hezitálóknak is megfelelő megoldást nyújthatnak, és segíthetnek azokon, akiknek tűfóbiájuk van.

(Reuters)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!